Monday, May 25, 2009

winduuuu baby iman!~confession of mummy~






hye..

peningnye kepala ku ini...tadi lunch temankan dr puziah makan nasi arab kat uniten..pekena kambing sekali amik ko kan dah pening ni..biasanya ok aja..by the way..rindunya kat iman..camnala ibu-ibu lain bole berpisah dengan anaknya..aku baru sehari cam dah nak gila..kalah berjauhan dengan pey zaman cintan-cintan dulu..malam tadi bukak slide show kat windows picture gallery and tertidur sambil tengok picture iman..baru boleh tidur walaupun hubby ada di sebelah, masih tidak dapat melenakan daku..cewah..i keep on wonder also camna ibu-ibu boleh meninggalkan anak mereka di nursery..boleh percayake penjagaan diorang?kalau anak aku nangis camne diorang handle baby ramai-ramai?nursery memang boleh jaga, tapi diorang akan provide kasih sayang sekali ke?(ngada-ngadakan aku ni nak demand)..yela masalahnya bayi-bayikan pada peringkat umur camni memerlukan kasih sayang dan perhatian yang secukupnya untuk tumbesaran..kadang-kadang fikir nak berhenti je belajar jaga anak..mana larat nak ulang alik bukit beruntung-glenmarie-upm hari-hari..cost yang tinggi agi..tapi aku kene tabah coz ini bukan cita-citaku..jadi surirumah sepenuh masa..tapi sampai masanya aku akan tetap nak jadi surirumah sepenuh masa nak berbakti kepada suami, ibubapa dan anak-anak..sambil-sambil tu buatla part time kecil-kecilan buat duit nak shopping..tapi aku kena tabah..takkan nak buat kerja separuh jalan..itu bukan ilyia namanya..tapi tu la kan penangan anak ni rupa sebegini hebat..takpela..aku cube untuk tabah dan tabah agi..semoga Allah membantu aku mempermudahkan kehidupan seharian ku ini..AMIN..

bdw.. this some pictures keluar makan dengan affan and farah after saya sekeluarga penat bershopping untuk raya tahun ni..prepare awal beb..

dinner kat food court ampang..location:dekat balai polis ampang..murah giler makan kat sana..pari/sotong/ikan+nasi putih+sayur+air asam=RM5.00..murah giler and berbaloi..

iman with his atuk affan and nanny farah..


dedi..tukar pampers saya..

saya budak poyo..saya sombong!

nak upload gamba saya dan family takde keje..amik gamba tema ibu dan anak..hahahahha..purrrfect mommentz~







 







|
|
|
THE END

love,
ilyia.faizol.iman al-farissi





5 comments:

  1. WA..farah n affan pun ado..rindu kat diorang..=)

    ReplyDelete
  2. comey..pandai gelak baby ko ek ilyia.....kiss kan utk aku..hehehe...

    ReplyDelete
  3. ilya, aku nie anis.. aku follow ko nyer blog. nak email sbb yg aku, aku wat private... cheersss mak baby,hehe...

    ReplyDelete
  4. anis..emel aku ilyianur.rahman@gmail.com...

    bye:ko bile nak melangsungkan perkahwinan???hehehe..bisnes maju skang eh..

    ReplyDelete