Monday, March 22, 2010

iman red party

hahahaha..actually ni cite basi..saje nak letak sebagai kenang-kenangan..so just roll over the picture jela k!


helper yang banyak membantu..

potpouri yang sudah siap!amat bangga apabila kawan2 meletakkannya di dalam kereta mereka..

upacara meniup belon..huhuhu..tak mampu nak sewa gas helium..teehee!

gift untuk dif-dif jemputan and hadiah untuk games..


the food is ready..

but the birthday boy is sleepy..

adakan majlis akikah untuk iman sekali..

majlis khatam quran untuk ucu illy sekali..

anak-anak dara melaram sekejap..

tak abih-abih melaram agi..

kipas susah mati iman (die hard fans) yang sentiasa menyokong beliau..

my simple deco for iman's party!

melaram kat banner jap


iman birthday cake..credit to kak wani..the cake was superlicious sedap!as always kek and icing yang tak berapa manis and menepati selera..

its time for birthday song!

mummy and daddy tolong iman potong kek..iman dah muke bosan and penat dengan party ini..


iman with mummy and daddy..

games yang happening!tq to yasmin as organizer..

family, kazen and moyang iman..TQ for coming!

iman belum ada rakan2 agi..so mummy ajak kawan2 mummy untuk memeriahkan majlis..TQ for coming guys!


so, the picture will tell u the story rite..waaa!!!tak sabarnye nak buat birthday party iman yang kedua!!!sesiapa yang memerlukan khidmat saya untuk organize birthday party amat dialu2kan..i juz love to do that for u guys..

love,

ilyia.faizol.iman al farissi

Wednesday, March 17, 2010

i juz wannabe housewife!


selamat pagi...di kala subuh ini aku tidak boleh melelapkan mata kerana macam2 mende meruntun perasaanku yang sentiasa tak stabil ni..Ya Allah..bagilah kekuatan pada ku menghadapi cabaran dari Mu ini...waa..tatau nak nangis kat bahu sape..hubby dah gie outstation..selamat iman ada..tapi dia tak mampu memberi kata2 semangat..hanya senyuman ikhlas yang comel saja mampu mengubat hatiku yang lara..kenapala mesti orang nak terasa dengan kata2 ku yang sentiasa bergurau ni?kenapa nak kena amik ati?tak kenal ke aku ni camne orangnya?sentiasa bergurau..nape tak paham?we know each other for more than 5 years..aku tak pernah nak terasa or amik ati ngan sape2...kalau terasa hati pon juz diam and try to absorb je..takdela sampai tanak tegur..i hate it because within this week, dah 2 kali jadi camni..

rasa malas je nak datang UPM hari2..nak duduk umah and complete je master ni kat umah...tak perlu nak hadapi karenah manusia yang tak menentu..kekadang dah tak mampu rasanya nak hadapi karenah mereka..they affected my mood so muchest until i cannot stand..kan best jadi suri rumah and juz layan hubby and anak2...mesti dapat jadi isteri yang solehah...tapi camne dengan cita2ku?takkan nak biarkan camtu je?takpela..anggap je ni satu cabaran hidup kan..i hope i'll be more stronger than ever..kene nyanyi lagu stroger dari britneys spears ni kasi bagi semangat..huhuhuhu!ok ilyia!u juz need to be more stronger...

kekadang rasa tak sabar nak kua dari tempat sekarang ni..sebab dah rasa cam penat dengan suasana kat sana..tapi adakah suasana ditempat lain agi elok?kat sini memang happy...cam party tiap2 hari..tapi aku ni jenis suka lari dari masalah rather than settlekan masalah tersebut..apa patut dilakukan?jiwaku tak keruan...emosiku tak stabil..oh!suamiku sayang..kalaula awk faham betapa saya perlukan pakar terapi sekarangni..i have been asked, but he laughed at me and ask what for?if u understand how much i need someone to be talked to..DONE!

p/s:Tq iman for being there for mummy..your cute face and smile juz gimme new spirit and make me more stronger than ever..

love,

ilyia.faizol.iman al farissi

Wednesday, March 3, 2010

Kekeliruan!


semalam baru lepas check up..baru teringat betapa sakitnya ambil darahni, kena pulak amik darah kat bahagian atas pergelangan tangan coz kalau amik kat lengan for sure tak kuarnye darahtu..skangni tengah keliru perluke nak bersalin normal or caesar..kalau caesar boleh ada 3 anak je and camne kalau pregnancy kali ni lelaki gak..kalau teruskan caesar possiblity untuk dapat baby gurl for next pregnancy tinggal tipis je la..tujuan saya nak caesar kali ni sebab dah fobia dah nak rasa kedua2 kesakitan before and after bersalin..doctor pun kata boleh nak normal kalini tapi possiblity nak berjaya tu agak tipisla..tak larat weyh nak kena induced and anything la doctor akan buat kat kita nanti..fobia giler..

kekeliruan yang kedua..tengah survey hospital private mana nak bersalin nanti..kenapa pilih private?sebabnya dah takde pilihan..saya juz nak hubby boleh temankan sepanjang masa especially waktu malam..hospital government memang takkan bagila kan..so terpaksala cari private walaupon harganya mahal and tak munasabah..contohnya masa bersalin dulu, saya amik epidural, harga dalam RM 5o je..check kat private harganya mencecah Rm500..gile betul perbezaannya..kalau kat HUKM bersalin caesar abila dalam RM 1000++, private at least kena ada RM 4000++..tu pon bilik yang kongsi..alang2 dah amik private mestila nak bilik sorang2..dah tau dah keluarga saya yang kecoh tu pasti akan mengganggu pesakit yang lain, baikla amik single room je..takde kacau sape2kan..wah!peningnya nak pikir..saya just nak hospital yang mana hubby boleh temankan sepanjang masa..tak kesahla nurse tu garang ke ape yang penting hubby boleh temankan..daripada membazir gi private baikla duit tu guna untuk beli barang2 yang lainkan..camne nak solve ni???

love,

ilyia.faizol.iman al farissi

Monday, March 1, 2010

isteri faizol radzi yang rajin-season 2



susah betul nak menaip skangni..abih keyboard laptop terkopak kapik dikerjakan iman...bdw entrty kalini..nak cerita betapa rajinnye saya mengorganize shawl tu..hahaha..sumpah saya memang tak pandai berkemas..ingat lagi masa kat UPM..beza betul saya yang kemas bilik ngan Yantie yang kemas bilik...beria kemas..tapi cam tak kemas...so kali ni, saya sebagai isteri faizol telah menempa kejayaan dengan berjaya mengorganize shawlku yang menyerabutkan pey..tapi satu mende telah terbongkar apabila pey calculate berapa byk shawl yang aku ada darab dengan harganye..selamat aku pandai jawab..ala yang..beli dgn ci..selalu dapat diskaun..ala..shawl bknnye mahal sgt pon..plg mahal belipon rege rm13...

indahnye melihat susunan shawl ku yg tersusun mengikut warna..


agi satu pencapaian yang berjaya ditempa..Mrs Faizol ni berjaya me'romantik'kan suasana bilik..ingatkan bile mengandungni hilang dah sense of romantik..tapi kite takleh layan sangat perasaan bad mood tu...kne lawan..nak arapkn pey recover bad mood tu kenela paham die pon penat bekerja..tak sempat nak pikir wife die ni bad mud ke tak..sebab selalu wut2 cam biase je..so, kenela recover sendiri,..

terbaik dari ladang for my beloved hubby

p/s:lately susah tol nak dapatkan gambar iman yang chomeyl coz suke wut muke ketat bile sessi penggambaran..

love,

ilyia.faizol.iman al farissi