Monday, May 25, 2009

winduuuu baby iman!~confession of mummy~






hye..

peningnye kepala ku ini...tadi lunch temankan dr puziah makan nasi arab kat uniten..pekena kambing sekali amik ko kan dah pening ni..biasanya ok aja..by the way..rindunya kat iman..camnala ibu-ibu lain bole berpisah dengan anaknya..aku baru sehari cam dah nak gila..kalah berjauhan dengan pey zaman cintan-cintan dulu..malam tadi bukak slide show kat windows picture gallery and tertidur sambil tengok picture iman..baru boleh tidur walaupun hubby ada di sebelah, masih tidak dapat melenakan daku..cewah..i keep on wonder also camna ibu-ibu boleh meninggalkan anak mereka di nursery..boleh percayake penjagaan diorang?kalau anak aku nangis camne diorang handle baby ramai-ramai?nursery memang boleh jaga, tapi diorang akan provide kasih sayang sekali ke?(ngada-ngadakan aku ni nak demand)..yela masalahnya bayi-bayikan pada peringkat umur camni memerlukan kasih sayang dan perhatian yang secukupnya untuk tumbesaran..kadang-kadang fikir nak berhenti je belajar jaga anak..mana larat nak ulang alik bukit beruntung-glenmarie-upm hari-hari..cost yang tinggi agi..tapi aku kene tabah coz ini bukan cita-citaku..jadi surirumah sepenuh masa..tapi sampai masanya aku akan tetap nak jadi surirumah sepenuh masa nak berbakti kepada suami, ibubapa dan anak-anak..sambil-sambil tu buatla part time kecil-kecilan buat duit nak shopping..tapi aku kena tabah..takkan nak buat kerja separuh jalan..itu bukan ilyia namanya..tapi tu la kan penangan anak ni rupa sebegini hebat..takpela..aku cube untuk tabah dan tabah agi..semoga Allah membantu aku mempermudahkan kehidupan seharian ku ini..AMIN..

bdw.. this some pictures keluar makan dengan affan and farah after saya sekeluarga penat bershopping untuk raya tahun ni..prepare awal beb..

dinner kat food court ampang..location:dekat balai polis ampang..murah giler makan kat sana..pari/sotong/ikan+nasi putih+sayur+air asam=RM5.00..murah giler and berbaloi..

iman with his atuk affan and nanny farah..


dedi..tukar pampers saya..

saya budak poyo..saya sombong!

nak upload gamba saya dan family takde keje..amik gamba tema ibu dan anak..hahahahha..purrrfect mommentz~







 







|
|
|
THE END

love,
ilyia.faizol.iman al-farissi





Thursday, May 21, 2009

my baby iman got fever for a WEEK!gosh~



olla...

lama gila tak post any news kan..busy iman demam seminggu..sedihnye..selamat takde pape yang berlaku..tapi my iman ni amat kuat orangnya..can u believe he didn' cry at all masa amik darah??mummy dia yang tak sanggup nak tengok, just suh attin (panggilan nenek untuk mama i yang tak nak dipanggil nenek..) je gi bawa masuk kene cucuk amik sampel darah..wah..i sendiri takut kene amik darah dia boleh rilek je..hebat sungguhla budak kecikni..tapi yang lawaknya bila part makan ubat..pergh..berperang gak la..terpaksa jadi mummy yang kejam dalam nak bagi ubat kat dia..tapi i takdela sampai pegang tangan and pegang kaki tu semua..doktor Mas ajar..baringkan baby kat tempat rata..pahtu pegang mulut dia jadik cam mulut ikan and pamkan ubat (use syringe) kat dalam mulut dia sikit demi sikit ikut dos yang ditetapkan..jangan takut baby nangis..lagi dia nangis agi bagus..coz die agi senang telan ubat..tapi beware k coz baby2 ni sume bijak belaka..dorang bole simpan ubat dalam mulut at least for one hour u know( ni dr mas punye data k..kalau die silap i pon silap la..heheheh)..yela mase dalam perut pon diorang bole survive hidup dalam janinkan..and then cara nak tau baby dah telan ubat tu, akan bunyi like 'gulp' cam tula..bunyi cam telan gitu..tapi kene tabah la bagi ubat kat baby..diorang memang akan menangis bagai nak rak tapi kite kene gak bagi ubat..kalau tak camne nak sihat rite?iman pon sama gak..gi amik darah tak nangis..makan ubat nangis macam ape tah..sabar jela..now let we see some of iman picture masa gi hospital..

video
iman asyik nangis je..cam meracau-racau..tak keruan mummy die dibuatnya..


video
tidopon meracau-meracau(sory kualiti video kurang menarik)

video
nak cari posisi tido yang selesa pon payah...

video
nak layan orang pon tak larat..

|
|
|

okla sayang..meh mummy bawak gi klinik k..

ape?takut nak gi klinik?takpe jangan nangis..ramai orang teman iman pegi..attin ade..


mama lala ade..

uncle konai pon ade...

||||||||


muka pon cuak je kene gi klinik...

on the way to klinik..

||||||||||||

inilah hasilnya setelah gi klinik kene amik darah..
tapi apa yang membanggakan baby iman langsung tidak menangis..mummy dia sendiri takut nak bawa iman masuk bilik amik darah..but u are strong iman..i sendiri tak percaya..

see attin..my hand..kene cucuk..

|||||||

mummy proud of you iman!

|||||||
ok..masa untuk iman tidur setelah seharian pegi klinik...ssyyhh!



aiks..tido tipu-tipu je ye sayang...


|||||
ok that's all for today..mummy iman mengambil masa 3 hari untuk menyiapkan entri ini...hehehhehe..tapi berjaya gak post..saya memang tak pandai jadi penulis blog..tapi kalau suruh berborak memang saya berbakat..sebab tu sampai sekarang tak perlu hadiahkan diari sebab mula-mula je rajin..


ello girls out there..nama saya iman al-farissi..i'm single but not available..


love,
ilyia.faizol.iman al-farissi