Tuesday, September 16, 2014

How to Surprise Your Husband || Couple Retreat ||




Mesti isteri-isteri pening nak fikir apa hadiah birthday yang best nak bagi kat suami yang tercintakan?sebab saya pun banyak dihujani dengan pertanyaan ape ye nak  bagi kat suami?actually, saya pun pening fikir nak bagi apa each time bday dia dah nak dekat heee...this year plan nak bagi special sikit sebab kitorang tak pernah buat couple retreat and i'm sure hubby u olls pon pasti suka...

1) First and foremost.. kene booking hotel..kriteria pemilihan hotel saya..dekat dengan opis hubby and ada bath tub ahahaha...setel booking plan for decorations

2) Decorations- tak mampu iolls nak tempah kat sugar surprise utk surprisekan tersayang..so plan buat sendri je..beli roses and love shaped helium balloon..decor with some led lights, rose petals and candles!




Lupa nak bagitau..saya bawa spa product sebab nak jimatkan duit nak treat diy spa..barang basic (cleanser, face scrub, body scrub, face mask, and lotion)

3) Birthday Cake- Birthday cake is a must!walaupun cam membazir n rasa dah besar..pada pemikiran saya apelah makna birthday tanpa birhday cake rite?




4) The Surprise Plan- 

(sapa yang keje kene apply leave or mugkin sempat buat time lunch hour sebab kacang je preparation)

6am        : Buat-buat biasa cam takde pape yang berlaku..takyah wish lagi bagus biar dia rasa sedih            kengkonon kita tak ingat ahahahaha.. cuma pesan balik keja kita yang nak amik dia..
11 am     : Amik cake, beli helium balloon, red roses and petals
12/2pm   : Check in Hotel (Certain hotel allow early check in..so after setel check in decor la sekejap..sume tinggal letak-letak je..tak susah pon..cume berpeluh n nebes pk jadike surprise ni?)
5pm       : Amik husband balik keje..nak tutup mata boleh tanak pon takpe..kite tak tutup pon sebab nanti    dia bajet kita nak buat surprise la sangat ahaha..terus drive masuk kat parking hotel heee..
5.30 pm onwards: TADAAAAA!!! Surprise!! happy birthday sayanggg!!!!so korang pandai-pandaila nak  partayyy camne ye...sediakan la apa-apa yang patut ahahaha



On that day memang liat sangat nak g amik anak kat umah mak..tapi kene amik gak sebab Iyad still breastfeeding..takle nak selfish sangat n susahkan parent so sabauuuu jela sebab since kawen memang kitorang dambakan proper honeymoon...Tapi kami sabar n redha dengan perjalanan takdir yang Allah tentukan..sebab ada amanah yang lebih besar nak kena jaga so HOLD dulu and tunggu rezeki dari Allah camne nak bagi kat kami..memangla jeles tengok orang bole tinggalkan anak dan bersukaria berdua..pasangan mana taknak kan? tapi saya terikat dengan breastfeeding and em sure kalau pegi tinggalkan dorang sehari bestla..hari kedua kalau tengok budak baya diorang pasti nanges dalam hati n nyesal..plus tak sampai hati nak susahkan parent..Sabarlah Ilyia n Faizol..anyway tengah malam hokay baru g amik anak n patah balik g hotel ahahaha...keje gilekan..tapi we both enjoy it very much n rase baru kawen sangat..malam tu pon boleh tidur lena sebab ada anak-anak heeee!

Moment berdua








Moment with Al Farissi




Good luck para isteri syurgawi!!

love,
Mummy Al Farissi

Tuesday, August 19, 2014

Frozen Birthday Party for Lisa

Last week.. saya dapat my dream party job..memang teringin sangat nak buat birthday frozen..almaklumla takde anak pompuan hahaha..nak tunggu aara cam lama je lagi heee..even though this is last minute order i managed to do it as well..tapi simple jeeeee...dont expect much ok!so..TADaaaa..this is ilyia's version of frozen birthday party!enjoice...




Guest table centrepiece

Birthday banner and bunting

Welcome sign
suke sangat part lagu ni..so harusla kan ada sandwich


Simple candy buffet


DIY snow flake as decoration

                                
                                    mineral water with label
Lollipop with lolli topper


Frame as decoration


 
Preparation

Awesome birthday cake...i order dari Manis (0123537397)

Cupcake pon dari Manis with the cupcake topper..Diy Olaf (muke Olaf cam pondan sket sbb gems semacam hahahaha)

Close up decoration on the vase with candy label

Yawww...nasi pon biru..kelassss!nasi kerabu so matchy-matchy dengan frozen theme..coral blue drink pon ada tapi tak sempat amik gambar

hope u like it Lisa! OMG Iyad photo boomed our picca!

Art session during birthday event

mummy terpaksa tolong iman..almaklumla..die je kumbang among the bunga!


menikmati cupcake yang sedap amat with lavender flava!

Harusla bergambar dengan aunty Lisa..ratu rock msia tu..lagipon dia mmg sweet n humble sangat!



Yawwww Kaka in the house..ni sorg lagi..dahla peramah...mcm aunty dorang..sweet n humble i must say!





love,
Mummy Al Farissi

Sunday, June 1, 2014

Al Farissi in Pangkor

Update basi lagi heee..

























love,

Mummy Al Farissi