Wednesday, April 16, 2014

Simple and modern photo booth for wedding

Rite after back from kk office mate pey insist saya buatkan photo booth dia untuk wedding..at first saya segan nak buat sebab ni first time n penat n takde idea..tapi sebab sian dia takde pelamin i pon setuju la..so inilah hasilnya photobooth untuk wesding afiq & syiba.. 

          Gamba sebelum kejadian

      Final touch up



Some details on my photo booth!









Picture taken with the brides!











Wednesday, March 26, 2014

A day at Genius Aulad

Syukur Alhamdulillah..saya dapat peluang untuk join Student Parent Activity kat Genius Aulad Seksyen 7..saya dijemput oleh teacher Ira as Parent Guest to give talk "how to be prettier & handsome"..masa mula-mula dapat tu cam cuak ada plus busy nak prepare untuk viva master jumaat ni..tapi setelah positifkan diri n semangat nak tengok camne iman kat sekolah..terus rasa semangat nak present kat budak-budak ni..saya dapat tajuk hair n dental care..after googling some ideas so saya n iman decide nak buat prentation atas board je la..nebes tapi seronok!

Invitation letter untuk mummy

Board ni mummy decor dengan iman sebab dia mmg suka nak involve kalau buat bende2 cmni or bday party or candy buffet..bole sampai merajuk kat sudut dunia la kalau tak dpt tolong mummy..

Selain board presentation ni saja nak involve student participate suruh matchkan makanan yang elok untuk gg n makanan yg tak elok utk gigi..selain tu ade video cmne nak gosok gigi dengan cara yang betul!mummy sempat gak demo guna dentimental teeth pinjam kat cousin dr zaed heeee mujur ada kazen yang dentist hehehe..ingat nak bagi gift kat student yang involve dah bawak pun tapi cam takut ada student lain nanges lak tak dapat hadiah hehehe...



After presentation daripada saya n Pn Ana..each class ada presentation n performance masing2..cute sangat tengok budak-budak ni!


Role play jadi dentist..comel sangat!



Apa yang saya dapat daripada pengalaman ni..saya rasa lega yang Iman minat nak belajar n pay attention masa teacher tengah cakap..sebab memang cuakla bila balik skolah selalu tanya belajar apa..how's ya day?seronok tak arini kat sekolah?kawan2 camne?end up Iman mesti tanak layan n jerit "dahla tu!!!" Sedey mummy..yela nak tau camne iman kat sekolahkan..bila ada parent sharing session dengan skool teacher iman dia kata iman bijak n cepat belajar..rasa cam tak percaya sebab kat uma iman tak suka talk about school n nampak tak minat nak belajar..tapi bila lihat sendiri depan mata baru percaya..sepanjang pemerhatian saya kat GA hampir separuh dari student cepat hilang tumpuan n suka bermain-main or mengusik kawan2 n buAt tak kisah apa yang berlaku kat depan..alhamdulillah Iman tak tergolong kat sini..

Lagi satu yang paling parah tengok girl yang lebih tak duduk diam n tak tumpu perhatian cuma diorang jenis tak kacau orang atau usik kawan..just bawak diri n main sorg2 n nakal sorg2..lagi sekali rasa syukur sangat..almaklumla jadi mummy kat 3 orang anak lelaki n kata-kata mulut orang kata-kata orang iman ni hyper la lasak la (walaupun endahkan tapi hati ni terusik gak..tercalar gak sikit)..now bila tengok realiti depan mata rasa lega sangat sebab nowadays boy n girl sama je even kalau girl teruk memang tak patut la kan sebab awak girl..tapi ada banyak jugak girl yang baik n comel sangat..semua berebut nak jawab soalan..semua berebut nak jadi prettier..ikutkan aunty nak je buat make up class gitewww...kang balik umah mampuih lak kene marah dengan parent sebab pandai2 je tau make over anak diorang hahahaa...now saya memang dah insaf tanak mekapkan budak2 yang naif ni heee..



Monday, March 17, 2014

Love anniversary at Hard Rock Hotel, Penang




Yeayyy!!!finally we made it!

Dari last year nak pegi!just like the same exact date last year dah book kat agoda.com dah HRC ni tapi last minit kitorang cancel sebab cam tak berani nak pegi kot rasa nak terbersalin kepas tu stucked plak jem kat hiway plus..tak berani la nak amik risiko..yang bestnye agoda die bole refund balik booking tapi baca la policy dia camna utk refund k!either 3 days before or 1 week before.

Seronoknya kalini sebab our little al Farissi ble join!tapi 2 hari 1 malam macam tak puas sangat duduk sini..nak duduk lama2 tunggu next rezeki camne..memang sangat best n fun sangat!layan anak-anak seronok sangat sampai mummy n papa tak sempat mandi kat pool depan bilik..hmm takde rezeki hehehe..

Kebetulan pey cuti kitorang plan pegi Penang hari ahad..bole dapat rate hotel murah sikit n Penang pun tak sesakla kitorang nak makan ke ape kan..


First thing kitorang buat ofkosla makan Nasi Kandar Line Clear! Saya memamg tak suke any food yang berasaskan kari! Just makan kari mak masak sebab nak amik hati la heehehe..tapi oleh sebab lapar tahap gaban so tryla nasi kandar ni dengan pengaruh udang besar tu..sekali pekena memang pergh terus teringat sampai skang n kecur la air liur! Apela mamak ni manderam eh hehehehe..selain layanan yang mesta walaupun kedai biasa je memang balik tu mama pun suruh kitorang tapaukan untuk rasa keenakan nasi kandar heee..

Iman pon kebuluq sangat dah..see nasi mummy sebab ada udangla mummy nak makan hehehe..kuah suh bubuh skit je..last-last muka tak malu pegi mintak lauk tambah hahahaha!

Nasi papa yang semenggah sangat! See the perut la hahaha! 

Tq izza sebab sudi drop by n jupe kite kat penang!lebiuuuuu..

Oleh sebab bawak budak ramai n malas parking jauh kitorang parking la open car park kat depan line clear..kemain mahal mengalahkan pavi!


Then apa lagi check in hotel maaaa! Tak sabar sangat..cam biasa kitorang kalau travel memang angkut semua sekali even time anniversary walaupon dalam hati meronta-ronta nak pegi berdua je..tapi apakan daya hati ibu mana sanggup tinggalkan anak..tunggulah diorang dah besar sikit n bole manage diri sendiri barulah tak nyusahkan kat orang nak kene tinggal..lagi satu saya mmg takut susahkan parent saya kene jaga diorang plakkan?lagipon walaupon penat n candle lite dinner pon tak bape nak tenang bila ada diorang rasa terhibur n happy je walaupon penat...cuma kene pandai bahagikan masa nak spend dengan hubby camne plakkan..bdw hotel hard rock penang memang super best n family friendly hotel..seronok n sesuai sangat bawak anak-anak..selain sebab ada banyak permainan kat kolam ada pelbagai aktiviti yang staff sediakan..staff sangat friendly! Cuma datu je tak best check in time yang lambat due to hotel yang always fully occupied...kitorang pergi 2hari 1 malam memang tak puas! So adviseable pegila la 3hari 2 malam n kalau bole jangan weekend k..selain rate murah sikit orang pon tak pack...


Cenonet mummy lambat bangun..sedap tol tido kat katil bestkan!

Selfie b4 g breakfast


Sliper hrc yg best

Papa and iman

Peberet saya suka mix & match anything yang ade kat buffet breakfast pahtu buat sandwich..ala2 subway gitewww





                   Ononononom!






Lepas breakfast sambung mandi lagi!

Over sangat nak minum jus tepi pool

Happy baby!

Happy kids!


Overall pool kat hard rock cafe penang ni memang sangat best..ada safety guard jaga..ade man made beach..boleh main pasir mandi kolam n kedalaman kolam yang sesuai untuk pelbagai jenis ketinggian budak..kiranya iyad yang baby pon enjoy mandi kat situ n abang2 dia pon sama! Actually mummy n papa pun sangat enjoy!














After check out kitorang jalan-jalan area hotel n kebetulan masa tu ada aktiviti kat pool..staff hrc buat show! 




Sangat suka kerusi ni sampai rasa tak nak bangun!