Sunday, May 30, 2010

another journal..vomitting weekend!


last weekend sepatutnya menjadi minggu bersukaria sambil membuat paper..tapi apakan daya ianya bertukar menjadi "vomitting weekend"...sebagai seorang pompuan yang memang susah nak muntah, sebab memang tak pernah kene morning sickness, maksudnya bila muntah tu memang dah terukla..dengan perut yang mengeras sentiasa, angin yang tak boleh nak kua..memang teribble gile..bila check up kat doctor rupenya baby dah turun..so dah tak songsang lagila kedudukannya..Alhamdulillah..ada hikmah disebalik kejadian..

iman lak skang busy praktis main bola..macam dia lak yang nak main untuk FIFA nanti..sorang2 dia pon boleh main..comel sungguh melihat die punye skill yang boleh tahan hebat...menyanyi pon dah pandai..abih tongkat moyang dia dijadikan mikrofon..



video


love,
ilyia.faizol.iman al farissi

Wednesday, May 5, 2010

PULANGKAN!


petang tadi dah selamat dah pulangkan maxis broadband yang baru..kata je 7.2mbps tapi tak lajupon..and asyik tak boleh detect sim card..penatje beratur panjang kat maxis centre KLCC...tapi demi loyalty tu Maxis broadband nak try gak yang baru walaupun 2 hari sebelum tu dah amik Celcom broadband...yang untungnya Celcom broadband, i dapat untuk FIFA edition tanpa kontrak..dapat bola kecik (untuk Iman) and pendrive kasut bola yang comel (untuk Pey)...walaupun Celcom b.band ni 3.6 mbps kat area umah ni at least ada la line 3G, maxis lak, kejap2 EDGE takpon GPRS je..memangla lembap..pki kat UPM okla..boleh dapat line HSDPA tapi menyebabkan laptop menjadi lembap..setelah seminggu berfikir dengan menimbang tara bahawa Maxis menawarkan pakej yang lebih murah dari Celcom RM68 sebulan untuk kelajuan 7.2 mbps dengan 3.0GB compare tu Celcom 3.6 mbps dengan 5.0 Gb (RM98)..kami amik keputusan untuk memulangkan Maxis b.band...sekian, review saya untuk dua broadband ini..terima kasih!

p/s: gile ape wanita mengandung ini mengepost entry pada pukul 4 am..tatau nape takle tido malam ni...Haish!

love,
ilyia.faizol.iman al farissi