Monday, July 27, 2009

rentetan hidup seorang bayi bernama iman al-farissi

7.00 am:

bangun dengan muke yang monyok!

mandi sungai1

lihat..betape monyoknye budak itu..maybe dia sudah lapar!

8.00 a.m: setelah bergomol dengan mummynye and tunggu mummy mandi akhirnya bayi ini dihidangkan breakfast nestum bayi bBeras merah..kalau tak cukup suap roti mummy tengah makan dengan susu!tak cukup agi?bagi susu 3 auns..BURRPP…!!

9.00 am:

masa untuk mandi manda dengan kucing yang sedang menunggu di belakang rumah neneknya..

SDC14059si tukang mandikan a.k.a mummy (walaupun tak memerlukan daya kreativiti utk bertukang ketika memandikan bayi)

SDC14072

iman menjemput rakan-rakanya untuk mandi..tapi mama rakannya tidak membenarkannya..

mandi sungai

iman membahayakan diri dengan memakan itik-itik di bath tub. AMARAN: bayi yang seangkatan dengan iman dilarang meniru aksi ini!

mandi sungai2

antara rakan-rakan yang selalu menghadiri parti mandi manda iman. semasa rakaman ini dijalankan mereka tidak dapat menghadirkan diri kerana ada kenduri kawen jiran sebelah..so busy mengumpulkan makanan..

mandi sungai4

sudah selesai mandi

SDC14084

bayi ini gembira apabila di dalam keadaan bersih

SDC14075 mandi sungai3

SDC14120

sudah selesai mandi..pegi main dengan daddy pulak..mummy nak uruskan kain baju

mandi sungai5

si notty iman ni tolong lipat baju ke tolong longgah ni

SDC14100

tengok tu..cube menyorok disebalik timbunan baju..nak berlakon jadi baju la tu..

mandi sungai6

as long as u happy la sayang…

mandi sungai7

lepas siap lipat baju kita nak lawat oyang kat klang..dia tak bape sehat..

mandi sungai8

tapi nape sayang muke monyok sangat ni??pnat dah eh..hahahha..tapi mummy tetap nak amik gamba gak..sebab awak cute amat pakai baju hood ni..

mandi sungai10 alolololo…monyoknyer la muka anak kesayangan aku ni..

||||||||END DAY ONE|||||||

p/s: tak larat nak rakam sampai abih..busy lawatan ke rumah nenek..

berjaya gak update blog mengikut format blog yang telah saya tetapkan dari awal..pey outstation..ada byk mase sket..kalau tak ntah pape je entri..lari dari format awal..

love,

ilyia.faizol.iman al-farissi

Tuesday, July 21, 2009

RM 50 baru


ini adalah hasil perniagaan kebaya n telekung..first payment dapat duit RM 50 baru..syok and terujanya!!!tak sempat nak jual kat online coz laku cam goreng pisang panas!!






p/s: ok gotta go to class..class statistics..must struggle more and more!


love,
ilyia.faizol.iman al-farissi

Monday, July 20, 2009

Manchester united vs Malaysia


wah...akhirnya berjaya gak aku bawak anak kesayangan ku pegi matchni..setelah berteka-teki teka tekuk nak bawa ke tak iman..aku bawa gak sebab tanak rasa menyesal bila tak bawa..tau macam2 mende bole jadi bila bawa..bole kne mercunla, virus H1N1 la..bersesak2 la..pey sendiri tak bagi tapi berjaya gak pujuk..bestnye!tapi match sabtu mmg bestla..hati berbelah bagi..diri minat MU tapi tetap gak nak sokong anak Malaysia bertarung..first match MU menang 3-2, second match 2-0..kalau aku banyak duit dah tentu pergi kedua2 match..tapi bajet bulan ni lari coz wut modal jual kain baju kebaya and telekung..harap2 bisnes aku and farah laku..amin..


love,

ilyia.faizol.iman al-farissi

Friday, July 10, 2009

monolog seorang isteri

bangun pagi tanpa suami dcc..hanya anak yang comel menemaniku...huuaaaa!!!

kali ni bukan episod rindu kat iman..tapi episod rindu kat pey la plak..sejak iman lahir, aku mana pernah tinggal keseorangan...hahahahha..selamat ada bayi yang comel lagi hensem menemani aku..pey gi redang ada company trip..bengong tol company dia, wut trip tak boleh ajak isteri..maybe itula bezanye kerja kerajaan ngan swasta...time aku pegi outstation boleh je bawak satu family sumbat dalam satu bilik hotel..anyway i miss my hubby so muchest...dia takde disisi baru sedar betapa tak boleh hidupnya aku ni tanpa dia..but i'll be strong..hehehe..today birthday dila..nak bawak iman, wawa, sufi n illy gi klcc meraikannya..

Happy birthday Adila Jolie!!May Allah grant u a lot of happiness in ya life!



takpela..arini nak pergi menggumbirakan diri meraikan my best oldie buddie nye besday..

||||END||||


ilyia.faizol.iman al farissi.

Monday, July 6, 2009

new template in my blog


ANNOUNCEMENT!!!

ecececehh..sudah cantik maa saya punya blog...

tau nape guna background little monster???memandangkan blog ni dedicated to iman so little monster significant to him which i always sing this song to him..

"Who love iman, who love iman,
Mummy does, Daddy does,
Mummy little monster, Mummy little monster,
I love u, We love u..."



begitulah al-kesahnye...