Monday, July 27, 2009

rentetan hidup seorang bayi bernama iman al-farissi

7.00 am:

bangun dengan muke yang monyok!

mandi sungai1

lihat..betape monyoknye budak itu..maybe dia sudah lapar!

8.00 a.m: setelah bergomol dengan mummynye and tunggu mummy mandi akhirnya bayi ini dihidangkan breakfast nestum bayi bBeras merah..kalau tak cukup suap roti mummy tengah makan dengan susu!tak cukup agi?bagi susu 3 auns..BURRPP…!!

9.00 am:

masa untuk mandi manda dengan kucing yang sedang menunggu di belakang rumah neneknya..

SDC14059si tukang mandikan a.k.a mummy (walaupun tak memerlukan daya kreativiti utk bertukang ketika memandikan bayi)

SDC14072

iman menjemput rakan-rakanya untuk mandi..tapi mama rakannya tidak membenarkannya..

mandi sungai

iman membahayakan diri dengan memakan itik-itik di bath tub. AMARAN: bayi yang seangkatan dengan iman dilarang meniru aksi ini!

mandi sungai2

antara rakan-rakan yang selalu menghadiri parti mandi manda iman. semasa rakaman ini dijalankan mereka tidak dapat menghadirkan diri kerana ada kenduri kawen jiran sebelah..so busy mengumpulkan makanan..

mandi sungai4

sudah selesai mandi

SDC14084

bayi ini gembira apabila di dalam keadaan bersih

SDC14075 mandi sungai3

SDC14120

sudah selesai mandi..pegi main dengan daddy pulak..mummy nak uruskan kain baju

mandi sungai5

si notty iman ni tolong lipat baju ke tolong longgah ni

SDC14100

tengok tu..cube menyorok disebalik timbunan baju..nak berlakon jadi baju la tu..

mandi sungai6

as long as u happy la sayang…

mandi sungai7

lepas siap lipat baju kita nak lawat oyang kat klang..dia tak bape sehat..

mandi sungai8

tapi nape sayang muke monyok sangat ni??pnat dah eh..hahahha..tapi mummy tetap nak amik gamba gak..sebab awak cute amat pakai baju hood ni..

mandi sungai10 alolololo…monyoknyer la muka anak kesayangan aku ni..

||||||||END DAY ONE|||||||

p/s: tak larat nak rakam sampai abih..busy lawatan ke rumah nenek..

berjaya gak update blog mengikut format blog yang telah saya tetapkan dari awal..pey outstation..ada byk mase sket..kalau tak ntah pape je entri..lari dari format awal..

love,

ilyia.faizol.iman al-farissi

7 comments:

  1. jealous sungguh aku tgk anak ko...
    comel sgt la ilyia...

    ReplyDelete
  2. takpe..nanti ko pon hasilkan la bayi yg comel gak k!

    ReplyDelete
  3. comeinyaa... seriuz comei sungguh.. bleh jadi model baby iklan ni..

    ReplyDelete
  4. kalau ade iklan nak guna baby..bolehla u rekemenkan..hehehe

    ReplyDelete
  5. hehehehe.. cuba akak pegi www.deballz.com

    dorang ni amik semua model.. dari baby smpai org tua.. anak akak confirm leh dpt.. ^.~

    ReplyDelete
  6. hahahha..org poyo je..tp maybe leh try..bole la i lantik u jd pa iman..hehehe

    ReplyDelete
  7. hehehehe... boleh jerk.. no hal la. :P

    ReplyDelete