Monday, December 12, 2011

Idd First Birthday


baru nak post idd first birthday..sangat special sebab ni outdoor birthday party kat Air Terjun Serendah..sangat syok!


 decor by Ilyia...Blue theme!

 Photobooth

 phoyographer ready their gadjet


 tetamu pertama dah sampai..cik mimiez..sangat seronok main khemah2!


papa ready for the BBQ


this is where the celebration will start!


 birthday boy super cute!

 ready for the fun!

 idd with papa & mummy!

 the party begins

 the must have photoshoot..

makcik yang pelik-pelik..


 makcik yang suka melompat!

 tetamu wajib ada saya yang kalau takde amat tak bermakna party itu..thanx dila n mimiez!


 mummy&papa interprem..

 photogedix..


 idd n abang!

 makcik-makcik yang gedix!

 thanx kak sharizan all the way datang sini..u make idd's day!

 idd's atta!


 uncle qar9..

thanx kengkawan iman yang sangat besar sudi datang!





love,
mummy al farissi


Monday, August 29, 2011

RayA tahun ini..



Teringat bile balik klang..
Saya rindu bz buat persiApan raya dgn wan..buat ketupat..dodol..rendang..
Saya rindu nak suh wan rasa pelbagai jenis kuih buat sendiri..
Saya rindu nak rasA kuih n jeruk yg wan sorok bawAh katil..
saya rindu nakg lelong raya kt bazar ramadan tgh2 malam..
SAya rindu nak dgr makcik2 berborak smpi tgh mlm..

Di pagi raya..
Saya rindu nak buat2 bz tlg sediakan makanan dgn mama n makcik2..
Saya rindu nak main mekap2 dengan adik2..
Saya rindu nak photogedix sampai lebam dgn kazen..
Saya rindu nak rasa pelbagai jenis rendang kat uma org..
Saya rindu nak salam raya dgn ayah,mama n wAn..
Saya rindu nak terkinja2 berebut duit raya kat pakcik makcik ngalahkan budak kecik...

Blk alor gajah..
SAyA rindu bunyi bising maklong,makngah n makcik bile adik beradik sy yg nakal dh smpi..
Saya rindu tidur kat rumah kampung yang bile semua balik ibarat menyusun batang balak dlm rumah..bertuahnye org yg dpt tidur kt tilam kekabu yg empuk..
Saya rindu kazen saya yang giler2..



the most important thing..saya paling rindu wan saya..semoga roh beliau dicucuri rahmat. ALFATIHAH

love, ilyia.faizol.iman al farissi

Thursday, January 27, 2011

hey mummy~

hey mummy~

bile nak update pasal iman n idd al farissi ni???


love,
 ilyia.faizol.iman al farissi