Tuesday, September 29, 2009

newss!!!

hye everybody!!!

sowie guys...mummy iman amat busy...biasala..dah nak dekat hujung sem ni..tak sempat nak publish any post..tapi ada banyak benda nak cerita and gambar untuk dikongsi...nanti dah ada masa mummy iman post k!take care!

love,

ilyia.faizol.iman al farissi

Friday, September 18, 2009

selamat hari raya aidilfitri semua!




hye..tahun ni pertama kali mummy and daddy raya dengan iman..seronok yang amat2..persiapan raya of coursela tertumpu pada iman sorang je..baju melayu 2 pasang,kalau tak dikawal mau beli 3 pasang..tapi memandangkan iman boleh pakai kejap je..mummy kenela kawal nafsu,..kasut 3 pasang( mummy dla belikan, tok wan n tok ki pon belikan)..baju jalan2 takyah cakapla..everytime mummy jupe baju smart mesti nak beli..mummy plak cume ada baju kurung biasa 2 pasang and tak beli pon kasut raya...tahun ni lokasi iman akan beraya ialah:
  • 1st raya kat umah tok wan kat kemaman
  • 2nd raya kat uma oyang kat sungai pinang klang
  • 3rd raya kat kampung atta kat alor gajah melaka
  • 4rd raya kat uma nanny n atta kat bukit beruntung
  • 5th raya mummy dah kene g upm coz mummy banyak gile assignment nak kena anta
wah2...raya sakan iman tahun ni kan...bdw kawan2 semua jangan lupa sediakan duit raya untuk iman k!

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI & MAAF ZAHIR BATIN SEMUA!!!




love,

ilyia.faizol.iman al farissi

Wednesday, September 2, 2009

15Malaysia - Potong Saga

video ni memang lawak la..enjoy this one also ok!
video

'Halal' by Liew Seng Tat - English Subtitles - 15Malaysia

video ni amat berguna dalam mengilmiahkan what is halal (walaupun hanya bercerita pasal daging, halal juga merangkumi aspek2 lain ok)..huhuhuhu~please enjoy it!


video

Tuesday, September 1, 2009

confession of mummy iman al farissi ::iman=gegurl mode::

SDC14544

iye.. saya mengaku saya terlalu mahu anak perempuan…al maklumlah amat teruja untuk menghiaskan sang bayi yang bakal dilahirkan..bila scan nak tau jantina baby, iye saya termenitis air mata kerana doktor dengan happynya memberitahu saya bakal melahirkan bayi lelaki..oh!daddynya pon happy juga dan saya pula menitis air mata kerana sangkaan ku meleset sekali..walaupun begitu saya tetap menghiaskan katil bayi dan tetap jua membeli beberapa helai pakaian pink dengan harapan penaakulan Dr. itu salah..tapi apakan daya, ALlah telah menakdirkan bayi lelaki hadir di dalam hidupku ini..huhuhu..adi saya bangkit dan mempositifkan diri bahawa bayi lelaki ini suatu rahmat..no wonderla saya langsung tiada idea untuk menamakan bayi perempuan..rupanya bakal menimang bayi lelaki…tetapi hari ini saya AMAT-AMAT happy and gembira amat kerana kewujudan bayi yang bernama IMAN AL FARISSI…kerana dia begitu comel dan keletehnya yang amat mengihurkan kami sekeluarga..diala yang memberi harapan dan semangat untuk saya berjaya dan meneruskan kehidupanni…tetapi saya tetap tak boleh nafikan naluri inginkan bayi perempuan terutamanya tatkala melalui kedai2 yang menjual barangan bayi perempuan yang amat cute (barangan baby boy amatlah limited!)…ingin saja ku sarungkan iman skirt Burberry yang amat cantik atau memakaikannya baju kurung cotton corak bunga halus di pagi raya..tapi apakan daya, hanya mampu menyarungkan baju melayu yang tidak bercorak saja di pagi raya nanti…(kang kalau pakaikan baju melayu corak bunga halus sure marah dedi die..hehehhe)…so akhirnya iman menjadi mangsa aktiviti tak sehat mummy and makcik nya..

Antara hasil kerja gila mummy.. (sowie iman sayang!)

SDC10240 skirt ni jumpa masa ibu bagi baju wawa..terselit lak skirt ni..so juz try on him!alololo..tomei gak kn??kn??

wif aimi iman menggayakan spec mummynya..

iman gegurl comelnhya ribbon polka dot iman..iman pon cam suka je..tanpa menyedari apa yang telah kami lakukan..

iman gegurl1

aiks!iman pakai shawl mummyla..tomelnyer..

iman gegurl2 ops!iman sudah marahla..maybe he hates pinky hat huh?

SDC12724

ciannya sampai tertido iman menghiburkan hati mummynya..

in a weekend ilyia13

eh..cik kiah mana lak ni datang jual kain pasang kat umah saya ni???

p/s:harap2 iman janganlah membesar menjadi lelaki sotong ya!jadilah lelaki yang macho and hebat seperti daddy mu…(hihihihi..macho and hebat ke pey tu?)

Anakku Ceria Contest

ATTENTION:TEMPORARY STICKY MODE ENTRY~sorry for any inconvenience

9iman dh besar ckit4

Hye semua!ini online contest yang kedua iman si little monster ni nak join..walaupon kami sefamily busy nak pindah umah tapi mummy cuba gak post entry ni..contest kali ini dianjurkan oleh mystory-noriza.blogspot.com and jommainkutu.blogspot and hadiah yang ditawarkan amat menarik (1 Vantage Cookware 3.0L).susah gak mummy nak choose gamba mana yang ceria..banyak gile!finally this is the pics mummy choose..iman senyum and yang penting CERIA..nama jejaka kacak yang nak join contest ni sangat2 adalah IMAN AL-FARISSI BIN FAIZOL RADZI..umur baru 10 bulan dah mengada2 nak masuk pertandingan (sebenarnye mummy die yg ngade paksa!huhuhu~)

New Folder6


SDC13336 SDC14081 SDC14215 SDC14339 SDC14435 SDC14726 SDC15695 SDC16156

senyuman ceria