Monday, August 31, 2009

EDISI KHAS:iman and his friend’s little monster

in a weekend ilyia16

aritu after bawak iman amik imunisasi, pegi jalan-jalan kat midvalley with mummy dla..we all terserempak dengan kengkawan iman ni..boleh pulak iman tido time ni..puas dah kejut..dia tak nak bangun, so snap gak gambar iman..kang bangun tidur marah lak iman kalau tau mak dia tak amik kan gambar..

in a weekend ilyia5 as usual..iman memang suka perasan depan cermin…

in a weekend ilyia6mummy iman berkelakuan buruk dengan meninggalkan iman di depan cermin (kerna tau anaknya suka dengan cermin) untuk mencuba2 kasut…selamat iman pandai bawa diri!

in a weekend ilyia7

iman with some of his friends..

in a weekend ilyia8 iman and mummy

in a weekend ilyia9 iman and mummy dila

in a weekend ilyia11 perasan tak sebenanye ada dua orang budak yang sebuk nak amik gambar..

in a weekend ilyia15

iman with blue monster

love

ilyia.faizol.iman al-farissi

selamat berpuasa semua!!


sorry friends!lambat wish lak..busy sikit..entry yang updated recently pon dah siap2 buat dalam window live writer..ada masa and tempat yang internet power sikit baru boleh published..anyway..selamat menyambut ramadan al-mubarak and tingkatkan amal kita ok..

baju raya iman yang mama lala beli dah buat untuk pakai ke terawih..

love,
ilyia.faizol.iman al-farissi

Sunday, August 30, 2009

daddy fly away to Singapore:leaving mummy and iman..sob..sob..sob..

iman oh iman

ON THE WAY TO AIRPORT…

daddy iman kena pegi Singapore for training..hopefully, he also didn’t bring along viruses together..hehehehe..last Tuesday iman turut menghantar ayahnye ke airport..walaupun tak perlu hantar..tapi sebenarnya iman mau lepak di opis mummy sebab ramai awek2 cun!

SDC14918 odw to airport mummy sempat pose kejap walaupun iman tidur..

SDC14923 iman’s stoking (sorry sebab stokingnya gedix)

SDC14931 mummy and daddy holding iman’s hand

iman oh iman1SDC14946

mummy and iman

iman oh iman2

iman very interested in steering..especially his daddy’s car..ayah dia kua kejap je terus je nak amik alih..

iman oh iman3

and then he will grab his mummy’s spec..

and..

iman oh iman5

grab some good..

iman oh iman4

and grab some books (oops!adila..anak kite pon dah suka baca shincahan…hehehe)

AT THE AIRPORT

SDC14984

iman nak ikut tapi mummy tak bagi,..

SDC14985

notty boy yang baik di airport..

SDC14990

mama and ucu yang teman mummy..

SDC14991

daddy yang pura2 betulkan beg..padahal sedih nak tinggalkan kitorang( statement perasan)

ODW BACK FROM AIRPORT

After sent daddy to airport we go to mummy’s office to settle some of works and apply on leave..(malas makan gaji buta..hehehehe)..bdw..iman pon suka gi opis coz akan dikelilingi oleh ramai gadis2 yang cantik…(lumrah seorang lelaki)..and then we stop by at ucu’s clinic to get some treatment for ucu illy..

SDC14995

sorry iman..mummy tak mampu untuk membeli kete mainan yang ada side mirror..hanya mampu beli stereng di tesco sahaja..

SDC15011

lil’ azroy…hehehe

SDC15007 lil’ azroy with mummy and tok cu!

SDC15008 jangan jadi mat rempit tau iman..kalau nak jadi cam valentino rossi..mummy suka!

mandi sungai dan beriadah!

SDC14215

last couple of weeks ago, iman and his family go to bermandi-manda at sungai along the road to ipoh-genting highland bypass road..this place is very special and because there is not many people know about this place and absolutely kejernihan air sungai yang tak dicemari yang menjanjikan kedamaian..

SDC14163 mummy!! iman go first with mamalala..mummy ni lambatla..

SDC14168nikmatnya mandi air sungai…

SDC14178SDC14171

pose with mummy and daddy…

SDC14174 SDC14187

SDC14189

SDC14195

keseronokan makcik2 and pakcik iman bermandimanda di sungai…

SDC14235 SDC14202









uteh yang asyik berposing saja di sana..ingat nak wut photoshootke???

SDC14205SDC14214

ucu yang ingin bersendirian di tepian batu..

SDC14204 SDC14203
















mummy n daddy bercandala konon..

SDC14200SDC14206



papi konai n mama mint


SDC14208 SDC14213

uteh n papi konai

SDC14221

bestnye mummy sandar atas batu ni…

SDC14210SDC14211



mummy bersama dua jejaka yang tak dikenali..maybe orang asli yang tinggal berhampiran sungai..

SDC14227SDC14223


uteh yang tak habis2 berposing ala2 photoshoot majalah mangga

SDC14228 SDC14229

mereka yang jakun dengan air terjun..

SDC14231

sehingga berposing ala2 monyet disini..

SDC14234dan adakah perlu masing2 memberi pose yang control cun disini???

SDC14238 SDC14241 SDC14243

iman pun ingin menikmati kenyamanan mandi di sungai ini..

SDC14249

with mummy n daddy again..(tak abih2 amik gamba bila mereka mau mandi ni??)

SDC14253

mummy..iman pon nak amik gambar atas dahan pokok gak..

SDC14256

cuba memanjat dahan pokok (iman..u kan baru 7 months..mana larat..)

SDC14259

cuba perhatikan..atta seperti tok batin…

SDC14261

mummy sibuk nak amik gamba tanpa menghiraukan saya yang sibuk nak mandi..

SDC14268

mamalala pose gaya ntah pape (sebenarnya nak amik gamba seksi..tapi jadi cam gamba pelik lak..hhahahahaha!)

SDC14274

attin and atta!

SDC14283

wah…laparnya selepas mandi…suapkan saya makananan!

SDC14296

odw back home..nak snap gambar pelangi..tetibe tersnap gamba si gadis ayu..hehehe