Thursday, May 21, 2009

my baby iman got fever for a WEEK!gosh~



olla...

lama gila tak post any news kan..busy iman demam seminggu..sedihnye..selamat takde pape yang berlaku..tapi my iman ni amat kuat orangnya..can u believe he didn' cry at all masa amik darah??mummy dia yang tak sanggup nak tengok, just suh attin (panggilan nenek untuk mama i yang tak nak dipanggil nenek..) je gi bawa masuk kene cucuk amik sampel darah..wah..i sendiri takut kene amik darah dia boleh rilek je..hebat sungguhla budak kecikni..tapi yang lawaknya bila part makan ubat..pergh..berperang gak la..terpaksa jadi mummy yang kejam dalam nak bagi ubat kat dia..tapi i takdela sampai pegang tangan and pegang kaki tu semua..doktor Mas ajar..baringkan baby kat tempat rata..pahtu pegang mulut dia jadik cam mulut ikan and pamkan ubat (use syringe) kat dalam mulut dia sikit demi sikit ikut dos yang ditetapkan..jangan takut baby nangis..lagi dia nangis agi bagus..coz die agi senang telan ubat..tapi beware k coz baby2 ni sume bijak belaka..dorang bole simpan ubat dalam mulut at least for one hour u know( ni dr mas punye data k..kalau die silap i pon silap la..heheheh)..yela mase dalam perut pon diorang bole survive hidup dalam janinkan..and then cara nak tau baby dah telan ubat tu, akan bunyi like 'gulp' cam tula..bunyi cam telan gitu..tapi kene tabah la bagi ubat kat baby..diorang memang akan menangis bagai nak rak tapi kite kene gak bagi ubat..kalau tak camne nak sihat rite?iman pon sama gak..gi amik darah tak nangis..makan ubat nangis macam ape tah..sabar jela..now let we see some of iman picture masa gi hospital..


iman asyik nangis je..cam meracau-racau..tak keruan mummy die dibuatnya..



tidopon meracau-meracau(sory kualiti video kurang menarik)


nak cari posisi tido yang selesa pon payah...


nak layan orang pon tak larat..

|
|
|

okla sayang..meh mummy bawak gi klinik k..

ape?takut nak gi klinik?takpe jangan nangis..ramai orang teman iman pegi..attin ade..


mama lala ade..

uncle konai pon ade...

||||||||


muka pon cuak je kene gi klinik...

on the way to klinik..

||||||||||||

inilah hasilnya setelah gi klinik kene amik darah..
tapi apa yang membanggakan baby iman langsung tidak menangis..mummy dia sendiri takut nak bawa iman masuk bilik amik darah..but u are strong iman..i sendiri tak percaya..

see attin..my hand..kene cucuk..

|||||||

mummy proud of you iman!

|||||||
ok..masa untuk iman tidur setelah seharian pegi klinik...ssyyhh!



aiks..tido tipu-tipu je ye sayang...


|||||
ok that's all for today..mummy iman mengambil masa 3 hari untuk menyiapkan entri ini...hehehhehe..tapi berjaya gak post..saya memang tak pandai jadi penulis blog..tapi kalau suruh berborak memang saya berbakat..sebab tu sampai sekarang tak perlu hadiahkan diari sebab mula-mula je rajin..


ello girls out there..nama saya iman al-farissi..i'm single but not available..


love,
ilyia.faizol.iman al-farissi

4 comments:

  1. ilyia pun mummy yang tabah..=)

    ReplyDelete
  2. hahhaha..tq yantie..ye..saya cuba utk tabah bagi menjadi penulis blog yang berjaya..

    ReplyDelete
  3. molie pon ade baby...pergh..time bagi ubat mmg giler payah.

    baby molie, baby kucing...hikhik~

    ReplyDelete
  4. takpe molie..kucing pon comel gak..kejadian allah yang perlu kita jaga gak..heheheh

    ReplyDelete