Thursday, June 14, 2012

Langkawi with BFF Lourve: Day 1



Ini namanya suddenly punye vacation...Adila yang nak bercuti kitorang sibuk-sibuk nak ikut..heee!
Kami sekeluarga sampai di Jetty Kuala Perlis dalam pukul 6.00am..Freshen up solat subuh dan breakfast kat kedai depan jeti tu je..Call Hazman (kawan Pak Aki yg study kat UNIMAP) sbb nak simpan kereta kat rumah sewa dia. Tiket feri kami pukul 7.30 am, tak saba nak tengok keeksaitetan anak2 bujang kami first time naik feri..rupanya teruja dalam 5 minit je lepas tu dah boring n mula kacau penumpang lain..sabar jela..

sampai je kat jetty semek ami n pok yoe dah tunggu kami dengan keta sewa..kami pakai viva je..tak silap dalam RM50 je sehari n untuk jalan2 kat pulau tu isi minyak RM20 macam2 tempat boleh pegi..First aktiviti sejurus sahaja sampai boat hoping kat Kilim Geoforest Park..superduper seronok!dapat pegi pulau cantik..jalan-jalan keliling pulau..mandi kat pantai sangat best dan aktiviti paling menarik adalah fish feeding and eagle feeding..almaklumla budak-budak macam iman & idd baru je mula kenal binatang so peluang untuk tengok secara live sangat seronok!!!

Iman & Idd penat sangat or syok tidur atas bot dengan angin sepoi-sepoi bahasa...


new friends Tom & Yvonne

me & hot mummy 

at Fish feeding..Iman takut coz ikan terlau besar or cik yu terlalu berani pegang ikan pari?

Besar tak?dan bayangkan betapa berani cik yu pegang...

Part paling seronok: Eagle feeding


boleh tengok video ni kalau nak tau best ke tak..
video





Gua ape tah tak ingat..tapi nasib kami baik coz air tak pasang so boleh2 jalan-jalan naik bot dalam ni..pemandangan sangat cantik!

Family frame

me & pey


rasa nak tinggal kat sini selamanya..

balik kerja berjalan-jalan tepi pantai..seronoknya kalau camni!!

Betapa gembiranya Iman

Kaum ibu pun gembira juga...

Idd over excited tak boleh dipegang..banyak cantik!kamu tu baru  20 bulan..

Iman bercengkerama dengan Pak Yoe

Nice Picca!

Sweet couple..


 Lepas jalan-jalan kat sini pantai yang cantik tapi tatau nama..kami dibawa jalan-jalan melihat sekitar pulau dan juga melawat gua kelawar..ermm saya sangat geli ok tengok kelawar yang sangat banyak dalam tu..laju-laju je keluar...Kalau pegi boat hoping jangan lupa bawa bekal makanan..pasti lapar dan aktiviti ni mengambil masa yang agak lama!



Balik dari Island Hoping kami pun pegi cari makanan tengahari kat bandar dan pulang ke hotel! sewa bilik melalui Groupon offer..sangat jimat dan hotel pun best coz hotel baru dalam 10 minit je jalan kaki ke Pantai Chenang..(sewa keta memang tak kuasa la nak jalan kaki kan dengan anak-anak bagai)..Kami berehat sebentar (tak berehat sangat pun..sibuk layan ImanIdd mandi kolam) sementara nak tunggu Adila & Family sampai di Langkawi Airport..

balik hotel sambung mandi kat swimming pool!

Tunggu semek dila sampai
Gossip Makcik

 Malam tu kitorang Dinner kat Seafood yang sangat enak..makan sambil gosip memang aktiviti yang sangat seronok!konon nak sambung gossip kat bilik padahnya semua kekenyangan, keletihan dan mengantuk!


p/s: Courtesy Pics from Adila & Ami Facebook

love,
Mummy Al Farissi



2 comments:

  1. salam.sy tertarik dgn trip ke langkawi ni.boleh x share contact no utk kereta sewa?saya dan suami nk honeymoon di sana.thanks ye..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ala yang..hp i dah hilang semua no..so sorryyy!!!

      Delete