Monday, March 19, 2012

Homemade Roti Bakar from Haipeng Kopitiam

aduyai..lama giler kot tak update blog..memang hangat2 tahi ayam betul..memandangkan petang ni lapar n craving something nice..membuatkan ku terbayang keenakan kopi haipeng dgn roti bakar..ready stock pun dah abih kat rumah..tak sabar nak balik kampung hujung bulan ni..

we ols ni kalau balik kampung tak pegi Hai Peng Kopitiam memang tak sah..apa yang best sangat kat sini?bagi peminat kopi tegar seperti saya..dapat breakfast kopi ais or kopi peng yg paling kaw dan makan puak dgn roti bakar..memang syokla..siap bleh berjanji nak jadi isteri yang baik untuk satu hari..cewah..oleh sebab dah terlalu suka..kak jira suggest supaya beli je roti and kaya home made..lepas tu buatla kat rumah..

so saya nak share kat sini how to make steamed roti kaya haipeng..bdw..roti ni boleh di beli di kedai  roti berhampiran Celcom di taman chukai utama, kemaman, terengganu..

first, steamkan roti..saya guna kukus konvensional je
after steam, bakar roti

letak planta..

sri kaya haipeng

sapukan kaya

ready for breakfast!
yeay!adik dah lapar!!


love,
Al farissi mummy

1 comment:

  1. emm..mmg sedap roti kaya kat haipeng....

    ReplyDelete