Sunday, August 29, 2010

rawatan kembung perut~For babies only!

bayi anda kerap menangis?

dah bagi susu pun still nangis?

dah sendawakan pun still nangis?

dah letak minyak yuyi pun still nangis?

perut kembung dan kaki menendang-nendang?

jawapannya sebab bayi anda perlukan bantuan untuk membuang air besar..tips ni mama yang bagi..dari iman agi dah praktikkan amalan ni..bila salin pampers iman pasti akan tekan kaki baby ke perut untuk membantu mengeluarkan angin..jawapannya..bayi kurang meragam n jarang kembung..baby pulak akan tersenyum gembira coz dapat keluarkan semua angin dan perut pun selesa..tapi after that saya tetap letak minyak yuyi kat perut, belakang betis n tapak kaki bagi menambahkan keselesaan bayi..

jangan lupa pastikan pampers baby tu tutup..kalau tak memancut lak najis-najis yang tak diingini..hehehe~

tengok..sampai kembang-kembang hidung idd meneran..



love,
ilyia.faizol.iman & idd al farissi

3 comments:

  1. info tentang perut kembung di SIHAT SELALU - Masalah Perut Kembung

    ReplyDelete
  2. ptt la kalau aku salinkan pampers azyan dia berak lagi..byk kali jgk la..;)

    ReplyDelete
  3. Terima kasih. Anak saya yang kali ini agak berbeza sudah sapu minyak yuyi dan bagi gripe water pun tak berkesan. Nanti saya nak pratikkan. Terima kasih kerana bagi tips. Memang saya perasan perut anak saya banyak angik mungkin tak lawas habis

    ReplyDelete